Loading...

Carnaval


"Benjamin, kom je je pak even passen?" roept mama.

Benjamin rent meteen naar beneden. Morgen is het carnaval op school en Benjamin gaat als kikker. Hij heeft een groene broek met een groen shirt, waar mama een kikkerkraag met punten op gemaakt heeft. En nu heeft ze bij de feestwinkel een echt kikkermasker gevonden! Het is van rubber en gaat helemaal over zijn hoofd heen. Door de bek kan hij naar buiten kijken. Het masker ruikt wel een beetje raar, naar rubber, maar dat is niet erg.

Beneden trekt Benjamin voor het eerst het hele pak aan en zet het masker op. In de gang kijkt hij in de spiegel. Het lijkt net echt! Mama moet een beetje lachen.

"Je ziet er prachtig uit schat, ga maar snel aan papa en Sofie laten zien." Die vinden ook dat Benjamin er uitziet als een èchte kikker.
"Denk je dat ik de prijs voor het mooiste pak kan winnen?" vraagt Benjamin. "Wie weet," zegt papa.

De volgende dag gaat Benjamin in zijn kikkerpak naar school.

"Als je wilt, kun je het masker ook op school pas opzetten, hoor," zegt mama.

Maar Benjamin wil het meteen op, en dus loopt er even later een grote, groene kikker de voordeur uit. Onderweg komen ze Avi tegen. Die is verkleed als Batman, en heeft óók zijn masker al op.

"Zie je wel," zegt Benjamin tegen mama.

Op school is iedereen verkleed. Zoë, Amber en Fenna zijn allemaal als prinses, dat vinden Benjamin en Avi heel stom. Sara is als dokter, Bas is als beer en Jayden als piraat, net als meester Bram. Juf Ans is als zonnebloem, met een krans van grote, gele bloemblaadjes om haar nek, waarmee ze steeds tegen alles aan botst.

Het is best moeilijk om op te letten op school als iedereen er zo raar uitziet! Benjamin heeft het warm met het kikkermasker op en het ruikt ook nog steeds raar. Maar hij zet het niet af.

Om elf uur gaan ze carnaval vieren. Ze zingen liedjes, krijgen wat lekkers en meester Bram leest extra lang voor.

En daarna wordt het spannend...! De meesters en juffen gaan alle klassen langs en gaan prijzen uitreiken aan de kinderen met de mooiste kostuums. Als ze bij Benjamin de klas in komen, moet iedereen heel erg lachen. Ze zien er zo gek uit! Meester de Vries, die anders best wel streng is, is het grappigst. Hij heeft zich verkleed als konijn, met twee lange oren boven op zijn hoofd.

De juffen en meesters kijken goed rond in de klas naar alle kostuums en gaan dan even naar buiten om te overleggen. Als ze weer binnen komen, schraapt meester de Vries plechtig zijn keel.

"Het was een moeilijke beslissing," zegt hij, "Maar we zijn er toch uit gekomen. De derde prijs gaat naar... Anne!"
Anne is verkleed als Pippi Langkous en krijgt een kleurboek als prijs. Even is het rumoerig in de klas, maar dan schraapt meester de Vries weer zijn keel.

"De tweede prijs," roept hij boven iedereen uit, "Gaat naar... Benjamin!"

Benjamin kan het bijna niet geloven. Hij heeft een prijs gewonnen! Nu is het opeens niet meer zo erg dat zijn kikkermasker raar ruikt. Hij loopt naar voren en krijgt van juf Ans een mooie, houten doos met kleurpotloden. Hij heeft het, als hij weer terug op zijn stoel zit, zo druk met er naar te kijken dat hij bijna niet hoort dat Bas de eerste prijs wint.

Als de bel gaat, rent Benjamin naar buiten. Hij ziet mama al op het schoolplein staan. "Ik ben tweedst!" roept hij, "Kijk, ik heb gewonnen!"
"Wauw," zegt mama, "Wat goed! Kom, dan gaan we het snel thuis vieren."

Om Benjamins prijs te vieren, krijgen hij en Sofie bij de thee allebei een roze koek met hageltjes erop. Daarna gaat Benjamin tekenen met zijn nieuwe potloden.
En hij houdt lekker de hele dag zijn kikkermasker op. 

© Copyright 2019 Benjamin Bengel

Follow on Bloglovin


Over de schrijver

Margriet van der Goot

Margriet (1980) is schrijfster, webwinkeleigenaar en ex-verloskundige. Ze worstelt zich afwisselend vrolijk, gefrustreerd, zuchtend en soms zachtjes huilend door het bijna-fulltime huismoederschap heen, niet gehinderd door een enorm gebrek aan huishoudelijk talent. Tussen de bedrijven door maakt ze zich druk over feminisme, spelfouten in de krant en alle roze ellende die je als meisjesmoeder opgedrongen krijgt. Ze doet niet aan perfectionisme of superfoods, wel aan Agatha Christie en Dolly Parton.

Margriet woont met haar man, dochter en Franse bulldog Leo in de Randstad. Blog: http://maggiespen.wordpress.com/Volg ons op

Follow on Bloglovin

Betaalopties

Betalen via iDEAL  Betalen met uw Mister Cash account  Betalen met uw creditkaart of met uw PayPal account  Betalen via bankoverschrijving