Loading...

Over ons

Al een hele tijd was er het idee voor een webwinkel met speelgoed, maar het was even zoeken naar de juiste formule. Toen uiteindelijk het personage kwam bovendrijven van Familie portreteen klein jongetje met een grote fantasie, was al snel duidelijk dat daar iets mee gedaan kon worden. Zo ontstond Benjamin Bengel, een webwinkel met duurzaam, fantasieprikkelend speelgoed, wat niet zo makkelijk in de gangbare winkels te verkrijgen is.

Maar het streven is om meer te zijn dan alleen een online doorgeefluik; op de site vind je elke week nieuwe (voorlees)verhalen, columns en wetenswaardigheden. Hopelijk vind je hier dus ook een plek waar je regelmatig terug komt, om mee te lezen, te ontspannen en ideeën op te doen.

Over Benjamin

Benjamin is zes jaar en woont samen met zijn vader, moeder, zusje Sofie, hond Boet en goudvis Blub (die hij stiekem Pisvis noemt, als mama het niet hoort) in een Vinexwijk. Benjamin is een heel gewoon jongetje, maar door zijn grote fantasie beleeft hij altijd grootse avonturen. Hij rekent er op dat hij op een goede dag een pratende wasbeer tegen zal komen.


Iedere twee weken verschijnt er een nieuw (voorlees)verhaaltje over Benjamin op het blog.

Het team

Sanne Lassche

Sanne Lassche

Sanne (1980) is dol op notitieboeken, hardlopen, Scandinavisch design en vintage speelgoed, en vindt het feit dat haar dochter nu weer met haar eigen, dertig jaar oude lego speelt een mooi voorbeeld van duurzaamheid. Zelf kan ze ook nog steeds heel enthousiast worden over mooi gemaakt speelgoed, wat er toe leidde dat ze besloot een online winkel te beginnen met speelgoed. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag, want er zijn naast Benjamin Bengel altijd nog 100 andere leuke en vaak creatieve projecten om te doen.

Margriet van der Goot

Margriet van der Goot

Margriet (1980) is schrijfster, webwinkeleigenaar en ex-verloskundige. Ze worstelt zich afwisselend vrolijk, gefrustreerd, zuchtend en soms zachtjes huilend door het bijna-fulltime huismoederschap heen, niet gehinderd door een enorm gebrek aan huishoudelijk talent. Tussen de bedrijven door maakt ze zich druk over feminisme, spelfouten in de krant en alle roze ellende die je als meisjesmoeder opgedrongen krijgt. Ze doet niet aan perfectionisme of superfoods, wel aan Agatha Christie en Dolly Parton.

Margriet woont met haar man, dochter en Franse bulldog Leo in de Randstad. Blog: http://maggiespen.wordpress.com/

Boet

Boet

Boet (2012) is het hoofd bewaking bij Benjamin Bengel. Het liefst gaat ze hardlopen met Sanne om daarna heerlijk te slapen in haar mand. Maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden en daarom gaat ze elke dag mee naar kantoor. Ze is er erg trots op dat ze nu ook een rol speelt in de verhalen over Benjamin Bengel. Woef!

Marloes de Witte

Marloes de Witte

Marloes (1981: slecht wijnjaar, wel een leuk geboortejaar). Is moeder van haar Tweebies Laurens en Hugo. Dat ze daarnaast nog tijd heeft om hard te lopen met hond Floor en lekker te koken voor haar man vind ze zelf dan ook een wonder. Van haar sterrenbeeld is ze optimist, en ze is er van overtuigd dat met een beetje meer humor en eerlijkheid de wereld een nog leukere plek wordt. Verder probeert ze zichzelf en het gezin een gezondere levenstijl aan te meten (met een biologische moestuin en groene smoothies enzo) en blogt ze af en toe op www.laloesje.nl. Daar schrijft ze reviews over producten die ze je kan aanraden en weet ze de allerleukste websites en blogs moeiteloos te vinden.

Joanne Lew Vriethoff

Joanne Lew Vriethoff

Joanne is een illustrator en grafisch vormgever. Ze is geboren in Maleisië maar groeide op in Los Angeles. Nu woont ze met haar man en kinderen in Amsterdam waar ze fantastische illustraties maakt voor kinderboeken en funky websites. Wil je meer van haar werk zien, kijk dan op www.joannelewvriethoff.com.

Luc Lassche

Luc Lassche

Luc (1949), vader van Sanne, heeft jarenlang een succesvol telecom bedrijf gehad. Nu deelt hij deze ervaring met Sanne en staat haar bij met raad en daad. Bovendien is hij zeer bedreven in het bouwen van magazijnstellingen, het nakijken van contracten en het sjouwen van zware pakjes. Hij is een duizendpoot want in zijn vrije tijd gaat hij mountainbiken, bouwt hij meubels, kijkt hij sterren en gaat hij graag lekker primitief op reis.

Roos Stamet-Geurs

Roos Stamet-Geurs

Roos (1977) is tekstschrijver en werkt als pr-specialist voor kunst en cultuur. Tenminste, dat staat op haar visitekaartje. In de praktijk is Roos professioneel bordjesdraaier-en-hooghouder in Amsterdam: twee kleuters, een eigen bedrijf en een op z'n zachtst gezegd complex huishouden zijn een circusact op zich. 

Paula Niesing

Paula woont met haar man en dochters in Amsterdam. Ze is ambasadrice voor het Deense lifestylemerk RICE DK. Je kunt haar kennen van haar prachtige vrolijke kleurrijke Instagrampagina @colorfulsparkle. Sindskort blogt ze voor Benjamin Bengel en op haar eigen blog www.corlofulsparkle.nl

Jeroen Bosman

Jeroen Bosman ken je misschien van zijn website: Het groen van Jeroen. Jeroen is vader van 4 kinderen en heeft donkergroene vingers. Hij heeft een eigen moestuin waarmee hij omgeving Amterdam, Lelystad en Almere voorziet van bijzondere verse groenten. Hij geeft ook moestuinles aan kinderen.


Volg ons op

Follow on Bloglovin

Betaalopties

Betalen via iDEAL  Betalen met uw Mister Cash account  Betalen met uw creditkaart of met uw PayPal account  Betalen via bankoverschrijving