Loading...

Bamboe auto’s van Hape

„tja, dat heb je met jongetjes he” zegt een mevrouw als ik op mijn knieën lig in het Kruidvat. Hugo heeft zojuist een hele stapel met potten vogelvoer omver getrokken. Ik zeg niks en ga rustig door met stapelen. 

„o o mama o o” roept Laurens terwijl ik net in keuken bekers met drinken sta klaar te maken. Ik kijk naar de beteuterde peuter die staat te wijzen. Zijn broertje heeft een boekje van de kast gepakt, en heeft daar een bladzijde uit gescheurd. Ik pak het boekje af en ga weer verder.

De volgende dag hoor ik een harde bons, met daarna nog twee iets minder harde bonsjes. Als ik me omdraai zie ik dat het tafeltje met de lamp erop is omgevallen. De lampenkap rolt nog een beetje door. Net een film. De tweebies moeten huilen van schrik. Ik blijf de rust zelve en stuur even een appje naar manlief met alleen de foto. Die stuurt terug: Geen gewonden? Laat maar liggen die lamp, ik kijk er vanavond wel naar.Inmiddels pronkt de lamp met een prachtige stukje ducktape weer op het tafeltje. Ik doe gewoon net of ik het niet zie :).

Terwijl ik het berichtje aan het sturen ben hoor ik twee plofjes. Mijn vriendjes staan de inhoud van de speelgoedkist door de spijltjes van het traphekje te gooien. Blijkbaar is het erg grappig want ze schateren het uit.

Echte slopers zijn het. Ik kan niet anders zeggen. Speelgoed dat hier heel blijft is van uitzonderlijke kwaliteit. Bij Benjamin Bengel testen we producten uitvoerig wanneer we ze op willen nemen in het assortiment. Vooral als we zeker willen zijn van de kwaliteit. Toen we de autos van Hape wilden opnemen in het assortiment hebben we er eerst een paar besteld voor ons zelf. Om te testen. Dus smeten we ze van de trap (harde houten, met tegelvloer beneden). De autos bleven heel. We trokken aan de wielen, gooiden ze nog een paar keer op de vloer. Maar ze bleven heel. En nu na een paar maanden in huize Gesman kan ik bevestigen dat de autos ook hier de duurzaamheid test hebben doorstaan.

 

Buiten dat de autos van Hape dus van goede kwaliteit zijn vinden we ze om meerdere reden geweldig. Zo zijn ze dus gemaakt van het duurzame bamboe. En zijn ze geverfd met verf op basis van bijenwas. Bij Hape geloven ze dat kinderen de toekomst hebben. Het is hun plicht, vinden ze, om kinderen mogelijkheden na te laten, geen onoplosbare problemen. Het streven van Hape is om door verantwoord te ondernemen een wereld na te laten die een beetje beter is geworden dan hij was. Hape hecht veel waarde aan het educatieve aspect van speelgoed. In het verlengde daarvan heeft Hape in samenwerking met lokale Chinese gemeenschappen scholen opgericht om arbeiderskinderen onderwijs te bieden. Momenteel wordt in Gongtong gewerkt aan een onderwijscentrum voor jonge kinderen en aan een faciliteit voor milieukundige innovatie. Daar wordt het gebruik van bamboe en andere natuurlijke materialen in speelgoed onderzocht.

 

Aan alle kanten goed dus, die autos van Hape.

© Copyright 2019 Benjamin Bengel

Follow on Bloglovin


Over de schrijver

Marloes de Witte

Marloes (1981: slecht wijnjaar, wel een leuk geboortejaar). Is moeder van haar Tweebies Laurens en Hugo. Dat ze daarnaast nog tijd heeft om hard te lopen met hond Floor en lekker te koken voor haar man vind ze zelf dan ook een wonder. Van haar sterrenbeeld is ze optimist, en ze is er van overtuigd dat met een beetje meer humor en eerlijkheid de wereld een nog leukere plek wordt. Verder probeert ze zichzelf en het gezin een gezondere levenstijl aan te meten (met een biologische moestuin en groene smoothies enzo) en blogt ze af en toe op www.laloesje.nl. Daar schrijft ze reviews over producten die ze je kan aanraden en weet ze de allerleukste websites en blogs moeiteloos te vinden.Volg ons op

Follow on Bloglovin

Betaalopties

Betalen via iDEAL  Betalen met uw Mister Cash account  Betalen met uw creditkaart of met uw PayPal account  Betalen via bankoverschrijving